Ontspanning en werken aan het zelfhelend vermogen.

VoetreflexPlustherapie is een massagetherapie ontwikkeld door Total Health. Voetreflexologie wordt hierin gecombineerd met de meridiaanleer en de Vijf Elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In voetreflexzonetherapie worden zones op de voeten door middel van druktechnieken behandeld. Deze zones corresponderen met organen en weefsels in het lichaam. Op deze wijze worden deze gebieden indirect behandeld.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een holistische wijze om naar gezondheid te kijken. Er wordt vanuit gegaan dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam, geest, ziel en emoties. Maar ook dat je als mens een onderdeel bent van de natuur, verbonden met de energie van Hemel en Aarde.

Er wordt gekeken naar het energetisch geheel, de energie die door ons lichaam stroomt, door energiebanen (meridianen). Deze meridianen zijn gekoppeld aan alle organen in het lichaam. En via de meridianen kun je de organen beïnvloeden.

Ziektes kunnen vanuit deze visie ontstaan door een intern probleem ( het niet goed verwerken van emoties kan een belangrijke ziekteoorzaak zijn), maar ook een extern probleem (bv blessures die zorgt voor een blokkade in een meridiaan).

De basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde is preventief. Zorgen voor gezonde Qi. Gezonde (biologische) voeding bevat veel levensenergie, gezonde lucht door ademhaling. Maar ook beweging door bv Qi Gong, massage en kruiden.

VoetreflexPlusmassages werken zeer ontspannend voor lichaam en geest.

VoetreflexPlustherapie zijn meerdere behandelingen, waarbij er gericht wordt behandeld op een gezondheidsklacht.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Overspannenheid en Burn Out
  • Hoofdpijn
  • Slaapproblemen
  • Rug, nek en schouderklachten.
  • Vermoeidheid.

Voetreflexzonetherapie bij herstel na Covid-19

Sommige mensen die een Covid-19 infectie hebben gehad, houden erg lang nadien nog klachten. Hevige vermoeidheid, reuk- en smaakverlies, concentratieproblemen, kortademigheid, maagklachten en pijn op de borst zijn veel voorkomende problemen. Maar ook stress, angst en depressie komen voor. Het lichaam vaak veel tijd nodig om te herstellen.

Ik heb een bijscholing gevolgd om door middel van voetreflexzonetherapie ondersteuning te kunnen bieden.

Wanneer u graag informatie wilt, kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Tarieven

BehandelingDetailsPrijs
VoetreflexPlusbehandeling50 min.€ 55,-
Eerste behandeling met intake90 min.€ 65,-
Vervolgbehandelingenper keer€ 55,-
Ontspannende voetmassage (niet declareerbaar)30 min.€ 35,-
Welnessmassage: combinatie hoofd en voetmassage (niet declareerbaar)45 min.€ 50,-

VoetreflexPlusbehandelingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekering als u een aanvullende verzekering heeft met een budget voor alternatieve geneeswijzen. Kijk hiervoor in uw verzekeringspolis.

Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz)

Ik werk als therapeut zeer zorgvuldig en volgens de regels. Mocht u om wat voor reden dan ook een klacht over de behandeling hebben, kunt u die ten aller tijde met mij bespreken. Komen we er samen niet uit, dan ben ik aangesloten bij een Geschillencommissie, SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg).

Wilt u hier meer over lezen, klik dan hier