Ontspanning en werken aan het zelfhelend vermogen.

VoetreflexPlustherapie is een massagetherapie ontwikkeld door Total Health. Voetreflexologie wordt hierin gecombineerd met de meridiaanleer en de Vijf Elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In voetreflexzonetherapie worden zones op de voeten door middel van druktechnieken behandeld. Deze zones corresponderen met organen en weefsels in het lichaam. Op deze wijze worden deze gebieden indirect behandeld.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een holistische wijze om naar gezondheid te kijken. Er wordt vanuit gegaan dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam, geest, ziel en emoties. Maar ook dat je als mens een onderdeel bent van de natuur, verbonden met de energie van Hemel en Aarde.

Er wordt gekeken naar het energetisch geheel, de energie die door ons lichaam stroomt, door energiebanen (meridianen). Deze meridianen zijn gekoppeld aan alle organen in het lichaam. En via de meridianen kun je de organen beïnvloeden.

Ziektes kunnen vanuit deze visie ontstaan door een intern probleem ( het niet goed verwerken van emoties kan een belangrijke ziekteoorzaak zijn), maar ook een extern probleem (bv blessures die zorgt voor een blokkade in een meridiaan).

De basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde is preventief. Zorgen voor gezonde Qi. Gezonde (biologische) voeding bevat veel levensenergie, gezonde lucht door ademhaling. Maar ook beweging door bv Qi Gong, massage en kruiden.

VoetreflexPlusmassages werken zeer ontspannend voor lichaam en geest.

VoetreflexPlustherapie zijn meerdere behandelingen, waarbij er gericht wordt behandeld op een gezondheidsklacht. In mijn praktijk richt ik mij met name op stressgerelateerde klachten.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Overspannenheid en Burn Out
  • Hoofdpijn
  • Slaapproblemen
  • Rug, nek en schouderklachten.
  • Vermoeidheid.

Wanneer u graag informatie wilt, kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Tarieven

BehandelingDetailsPrijs
VoetreflexPlusbehandeling50 min.€ 55,-
Eerste behandeling met intake90 min.€ 65,-
Vervolgbehandelingenper keer€ 55,-
Ontspannende voetmassage (niet declareerbaar)30 min.€ 40,-
Welnessmassage: combinatie hoofd en voetmassage (niet declareerbaar)45 min.€ 50,-

VoetreflexPlusbehandelingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekering als u een aanvullende verzekering heeft met een budget voor alternatieve geneeswijzen. Kijk hiervoor in uw verzekeringspolis.

rbcz-logo-wit
vnrt-logo-wit