Ontspanning en werken aan het zelfhelend vermogen.

 

VoetreflexPlustherapie is een massagetherapie ontwikkeld door Total Health. Voetreflexologie wordt hierin gecombineerd met de meridiaanleer en de Vijf Elementenleer uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In voetreflexzonetherapie worden zones op de voeten door middel van druktechnieken behandeld. Deze zones corresponderen met organen en weefsels in het lichaam. Op deze wijze worden deze gebieden indirect behandeld.

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een holistische wijze om naar gezondheid te kijken. Er wordt vanuit gegaan dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam, geest, ziel en emoties. Maar ook dat je als mens een onderdeel bent van de natuur, verbonden met de energie van Hemel en Aarde.

Er wordt gekeken naar het energetisch geheel, de energie die door ons lichaam stroomt, door energiebanen (meridianen). Deze meridianen zijn gekoppeld aan alle organen in het lichaam. En via de meridianen kun je de organen beïnvloeden.

Ziektes kunnen vanuit deze visie ontstaan door een intern probleem ( het niet goed verwerken van emoties kan een belangrijke ziekteoorzaak zijn), maar ook een extern probleem (bv blessures die zorgt voor een blokkade in een meridiaan).

De basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde is preventief. Zorgen voor gezonde Qi. Gezonde (biologische) voeding bevat veel levensenergie, gezonde lucht door ademhaling. Maar ook beweging door bv Qi Gong, massage en kruiden.

VoetreflexPlusmassages werken zeer ontspannend voor lichaam en geest.

Ik geef alleen nog VoetreflexPlusmassages gericht op ontspanning en geen therapeutische behandeltrajecten.

 

Metamorfosemassage

 

Een Metamorfosemassage is een massage door middel van zachte strijkingen over de voeten, handen en hoofd. Deze massage duurt een uur en daarna lig je nog even in stilte.

Uitgebreide informatie over deze massage is te vinden op www.metamorfosemassage.nl

 

 

 

Tarieven

Behandeling Details Prijs
VoetreflexPlusmassage 60 minuten € 60,=
Hoofd-, voet en onderbeenmassage 60 minuten € 60,=
Metamorfosemassage 75 minuten € 75,=
Vanwege de vele lessen die ik geef, zijn de mogelijkheden voor een voetreflexbehandeling beperkt. Het is mogelijk op dinsdag- en soms op donderdagmiddag een afspraak te maken.

De behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering.