Tai Chi Tao

Tai Chi Tao is een fijne langzame manier van bewegen. Bewust Bewegen. Het is een zeer toegankelijke bewegingsmethode, omdat de oefeningen aan iedereen kan worden aangepast. Veel bewegingen worden staand gedaan, maar kunnen gemakkelijk worden aangepast, zodat ze ook op een stoel kunnen worden gedaan. De oefeningen zijn vrij eenvoudig, het zorgt ervoor dat je meer uit je hoofd en in je lijf komt.

Er zijn veel series van aaneengesloten oefeningen, waardoor er een flow ontstaat. Het is erg fijn om deze bewegingen buiten te doen. De oefeningen zijn vaak gebaseerd op de natuur, zoals de Vijf Elementenoefeningen de cyclus van de seizoenen volgt.

 

Qi Gong

Qi Gong is een eeuwenoude holistische wijze om gezond te blijven. Bewegen is er een onderdeel van, maar ook ademhaling, visualisaties en meditatie.

Wandelen en Tai Chi Qi Gong

Een heerlijke combinatie. Rustig wandelen wordt afgewisseld met Tai Chi Qi Gong oefeningen. Heerlijk in de buitenlucht. Er is veel aandacht voor een goede lichaamshouding, waarin je spieren en gewrichten niet overmatig belast. Hierdoor ontstaat er meer ontspanning in het hele lichaam en meer ruimte in het borstgebied. Ook de adem is een belangrijk onderdeel van Tai Chi Qi Gong. Al met al ben je met deze activiteit niet alleen bezig met gezond bewegen, maar met werken aan je hele gezondheid.

 

Bedrijven en bestaande groepen

Het is voor bedrijven ook mogelijk om een les door mij te laten verzorgen, bijvoorbeeld op een teambuildingsdag. Tai Chi Tao/ Qi Gong is een hele toegankelijke manier van bewegen, wat eigenlijk overal wel kan worden gedaan.

Ook als je een groep hebt en een locatie, is het altijd mogelijk om een les door mij te laten verzorgen. Tai Chi Qi Gong is heel geschikt voor senioren, ook bij verminderde mobiliteit.


 

Energy flows where the mind goes